Verkkopalvelut ja SEO
Hakusanat, avainsanat ja SEO
Hakusanat ja avainsanat kuulostavat aivan samalta asialta, mutta ovatko ne sittenkään? Päätin tutkia mitä eroa näillä kahdella on toisistaan. Suosituin ja varmasti jokaisen tätä blogia lukevalle tutuin hakukone on Google. Sen lisäksi löytyy myös muitakin vaihtoehtoja, kuten Yahoo ja Bing.
Hakusanat
Kuinka sitten on näistä palveluista löytyykään haluamaasi tietoa: hakusanoilla. Hakusanalla tarkoitetaan termiä, jolla haet tietoa näistä edellä mainituista hakukoneista. Hakusanan nimi saattaa hämätä monia olevan vain yksittäinen sana, mutta oikeasti hakusana voi muodostua monista sanoista, ja olla jopa lauseita. Esimerkiksi saatat Googlata ”Makaronilaatikko ohje”, jolloin näytöllesi tulee useita linkkejä sivustoille, jotka kertovat reseptejä hakusanallesi. Itse olen kuitenkin huomannut Googlatessani erilaisia asioita, että ensimmäisissä linkeissä ei olekaan välttämättä haluamaani tietoa, vaan ovatkin mainoksia asiaani liittyen.
Avainsanat
Avainsanat ovat sitten niitä sanoja tai lauseita, joiden avulla saat ihmisiä vierailemaan omille verkkosivuillesi. Avainsanojen käytössä on myös tärkeää se, ettet vie kuluttajaa väärille sivuille. Jos myyt esimerkiksi verkkokaupassasi kynttilöitä sekä vapputarvikkeita, on tärkeää, että avainsana kynttilä on juuri sillä sivulla, jolta niitä myyt. Jos mahdollinen asiakas joutuu etsimään eri välilehtien kautta myymiäsi kynttilöitä, saattaa heillä mennä hermo ja vaihtaa nopeampaan ja helpompaan sivustoon. Näin ollen tärkeä muistaa. että käytät oikeita avainsanoja oikeilla sivuilla.
SEO (Search Engine Optimization)
SEO eli Search Engine Optimization eli suomennettuna hakukoneoptimointi pyrkii kasvattamaan verkkosivuille tulevaa luonnollista kävijämäärää ja lisäämään sivustosi hakunäkyvyyttä. SEO korostaa verkkosivuja, joissa sivuston tekninen toteutus on parempaa ja sivujen sisältö laajempaa. Tällä tarkoitetaan sitä, että teksti on tehty hakijalle mahdollisimman helppolukuiseksi, esimerkiksi otsikoinnin avulla. SEO:ta ei voi maksullisin keinoin parantaa, vaan ne riippuvat ainoastaan sivuston ”hyvyydestä.”
Lähteet
https://www.digimarkkinointi.fi/
Tekstin rakenne fiksu ja se etenee luontevasti luettaessa. Tekstissä hyvin avattu eri käsitteet sekä hakusanan ja avainsanan erot. Kivasti omaa ajattelua ja lähteistä haettua tekstiä sekaisin, jolloin tekstiä ei ollut raskas lukea. Myös kuvat sopivat blogin aiheeseen :)
VastaaPoista